Naturecooking

Pareto bvba

Lombardstraat 13 - 2560 Nijlen

Tel.:  +32 (0)478 562 738

Mail: dirk@naturecooking.be

www.naturecooking.be

CONNECTING PEOPLE THROUGH A UNIQUE OUTDOOR COOKING EXPERIENCE

Brood bakken in de natuur

12.6.2018

Brood kan je perfect bakken in een Dutch Oven.  Wat je nodig hebt is vuur een dutch oven en briketten of houtskool.  Enige voorwaarde is dat je voldoende tijd hebt om het deeg te laten rijzen.  Voor het gemak werken we in dit gerecht met een all-in broodmix van Aveve.  Uiteraard kan je ook zelf je eigen mix maken met verschillende soorten bloem en gist.

 

 

 Wat heb je nodig? (voor 1 brood)

  • 1 pakje All-in broodmix 500gr

  • 300ml water

  • 1 plank voor het kneden

  • 1 vel bakpapier

  • 1 Dutch Oven kookpot

  • Niet te vergeten : een vuur

 

 

Bereiding:

  • Kneed de broodmix en 300ml water gedurende 15 minuten met de hand, totdat je een soepele deeg krijgt.

  • Bedek het deeg met een handdoek of folie.  Laat 40 minuten rijzen.

  • Druk het deeg met de handen plat en kneed opnieuw gedurende 2 minuten.

  • Geef het deeg de gewenste vorm, zodat het in de pot past

  • Leg het op een bakpapier in de pot en zet de pot op het vuur.

  • Zet de pot niet rechtstreek in het vuur.  Zorg onderaan voor beperkte warmte (+-6 gloeiende kolen of briketten)

  • Het deksel van de pot mag je volledig met briketten bedekken (max. 18)

  • Laat 30 à 35 minuten bakken, maar check geregeld dat het brood niet verbrand.

 

 

Tip:

 

  • Strooi wat maanzaad over je brood voor een extra smaak

  • Check geregeld de onderkant van het brood.  Te veel hitte onderaan zorgt voor een zwarte bodem.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Brood bakken in de natuur

June 12, 2018

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square