Naturecooking

Pareto bvba

Lombardstraat 13 - 2560 Nijlen

Tel.:  +32 (0)478 562 738

Mail: dirk@naturecooking.be

www.naturecooking.be

CONNECTING PEOPLE THROUGH A UNIQUE OUTDOOR COOKING EXPERIENCE

Koken op hout: Weinig gebruikt, maar ooh zo lekker

23.2.2018

 

Wat bedoelen we eigenlijk met koken op hout?   Je kan je gerecht (vlees, vis of gevogelte) op de gekende klassieke manier grillen in de oven, barbeque of op open vuur.  Dat is vanzelfsprekend lekker.

 

Door je gerecht echter op een ceder houten plank te leggen en traag te roosteren, creëer je echt een unieke smaak.  Bovendien is het een bijzonder pure manier om je gerecht te presenteren.

 

Verbrand dat ceder hout dan niet in de oven?  Neen, voorwaarde is wel dat je vooraf minumum 2 uur laat weken in water of wijn.  Onze voorkeur gaat uit naar de wijn :-)

 

Wil je dit graag zelf proberen?  Hierbij vind je alvast een heerlijk gerecht.

 

 

Zalm met kersttomaatjes op cederhouten plank

 

Wat heb je nodig?

  • 1 grote cederhouten plant

  • 250 ml witte wijn

  • 1 volledige zalmfilet (vel verwijderd)

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels kandijsuiker of kokosbloemsuiker

  • Zout en peper

  • 1 citroen

  • Verse basilicum en platte peterselie

  • Kersttomaatjes

 

Bereiding:

  • De cederplank 2 tot 4 uren laten weken in de witte wijn

  • Laat de grill, oven of barbeque voorverwarmen op 180° C

  • Leg de volledige zalm op de ceder plank.  Zorg ervoor dat de zalm nergens over de rand van de plank hangt. 

  • Besprenkel de zalm met olijflolie en strooi er de kandijsuiker of kokosbloemsuiker over.

  • Kruid af met peper en zout.  Plaats de cederplank met de zalm nu op de grill en dek de grill af.  Laat 12 tot 15 minuten grillen.  De zalm is klaar als die vanbinnen een mooie roze kleur heeft.

  • Snij ondertussen de kersttomaatjes middendoor en grill ze in wat olijfolie.

  • Laat de zalm even rusten en bedek nadien met de geroosterde kersttomaatjes, enkele stukjes limoen of citroen, verse basilicum en wat platte peterselie.

     

     

Voor meer informatie over koken op hout verwijs ik je graag door naar www.kokenophout.com

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Brood bakken in de natuur

June 12, 2018

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square