Naturecooking

Pareto bvba

Lombardstraat 13 - 2560 Nijlen

Tel.:  +32 (0)478 562 738

Mail: dirk@naturecooking.be

www.naturecooking.be

CONNECTING PEOPLE THROUGH A UNIQUE OUTDOOR COOKING EXPERIENCE

Winterse savooikoolsoep met spekjes (8 personen)

Savooiekool, savooikool, groenekool of groene kool is een variëteit van kool. Het is een van de oudste koolsoorten, die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. De kool is vernoemd naar de historische regio Savoye. Deze groente heeft een zachte smaak en leent zich perfect voor een wintersoep met gerookte spekblokjes.


Wat hebben we nodig?

- 1 savooikool

- 3 witte preien

- 4 stengels selder

- 350 gr aardappelen

- 200 gr gerookte spekreepjes

- 2 liter kippenboullon

- 2 el olijfolie

- Peper en zout


Hoe gaan we te werk?

Snij de savooikool in groffe stukken

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes

Verhit de olijfolie in een ruime pot (3 pikkel of dutch oven).

Voeg de prei toe en laat enkele minuten stoven.

Voeg dan de savooikool, aardappelen en kippenbouillon toe.

Laat 30 minute pruttelen. Roer geregeld in de pot, zodat de soep onderaan niet aanbrand.

Bak ondertussen de spekjes in een afzonderlijk pan.

Kruid de soep met peper en zout.

Mix de soep en serveer met de gebakken spekjes.


Winters lekker !


0 keer bekeken