Naturecooking

Pareto bvba

Lombardstraat 13 - 2560 Nijlen

Tel.:  +32 (0)478 562 738

Mail: dirk@naturecooking.be

www.naturecooking.be

CONNECTING PEOPLE THROUGH A UNIQUE OUTDOOR COOKING EXPERIENCE

Risotto met courgette, bleekselder en buffelmozarella

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals vis of vlees, kruiden en een groentemix, vaak gelardeerd met Parmezaanse kaas.



Ingrediënten (8 personen):

- Risotto rijst

- courgette

- stengels bleekselder

- rode uien

- knoflook

- rode peper

- verse basilicum

- 500 gr buffelmozarella

- 250 gr geraspte Italiaanse kaas


Voorbereiding:

- Snij de rode uien in fijne stukjes

- Pers de knoflook en snij in zeer fijne stukes

- Snij de bleekselder in de lengte doormidden en snijd in blokjes

- Verwijder het zaad van de rode peper en snijdt in zeer fijne stukjes

- Snij de courgette in blokjes van 2 cm

- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn


Bereiding:

- Bereid 2 liter bouillon met de basilicumtakjes. Houd de basilicumblaadjes apart.

- Verhit de boter in een grote pan en fruit de rode uit, knoflook en bleekselder 5 minuten op hoog vuur.

- Draai het vuur laag, voeg de rode peper (beperkt) en risottorijst toe en bak al roerend 2 minuten.

- Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe aan de risotto.

- Roer geregeld in de pan, zodat alle risotto de bouillon opneemt.

- Zodra de bouillon in de rijst is getrokken, voeg je nog 1/3 van de bouillon toe.

- Voeg de courgetten en de overig bouillon toe

- Zodra de rijstkorrels zacht zijn, is de risotto klaar.

- Scheur de mozarella in kleine stukken

- Roer de mozarella en de helft van de basilicum door de risotto

- Breng op smaak met peper en zout en serveer met wat geraspte kaas.


2 keer bekeken